Voordelen Métisse®

100% circulair

Métisse® isolatie wordt geproduceerd van afgedankt textiel. Het is vanwege de gerecyclede kleding zeer goed voor het milieu (Planet), de kledinginzameling en -sortering wordt gedaan door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (People), en door te isoleren gaat de energierekening omlaag (Profit) en is de cirkel rond!

Geweldige thermische eigenschappen

Van nature heeft katoen zeer goede isolerende eigenschappen. Niet voor niets dragen we veel kleding van katoen die ons in de winter warm houdt en in de zomer koel. Métisse® heeft een hoge warmte-opslag, het duurt 6 – 8 uur voordat de warmte door het materiaal zou dringen.

Flexibel, maar toch vormvast en zeer sterk

Installatie is eenvoudig en aangenaam: Métisse® gedraagt zich als een klassiek isolatiemateriaal. De flexibiliteit en veerkracht garanderen een snelle en eenvoudige installatie. Mocht het product tijdens opslag of verwerking enigszins ingedrukt raken dan is dit geen probleem. Na één uur is het weer teruggekomen tot zijn oorspronkelijke dikte. 

Brandvertragend gemaakt

Metisse® wordt op vezel niveau brandvertragend gemaakt. De vezels worden geïmpregneerd met minerale zouten (zonder boorzouten) om de isolatie brandvertragend te maken. Er komen daarnaast geen brandende druppels af en er komt weinig rook vrij. Door deze behandeling voorkomt het schimmelvorming en weert het ongedierte.

Uitstekende akoestische eigenschappen

De samenstelling en de structuur van Métisse® (lange katoenen vezels) garanderen een uitstekende akoestische prestatie. De geluidsabsorptie is zeer hoog en heeft veel toepassingsmogelijkheden. Akoestische rapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Geen irritatie

Zonder irritatie te verwerken, geen mondkapje benodigd. Hiernaast komen er tijdens de verwerking weinig stoffen vrij, die bovendien niet schadelijk zijn. 

Dampregulerend vanwege de natuurlijke vezels

Het reguleert de relatieve luchtvochtigheid in uw woning. Métisse® is damp-open waardoor het niet noodzakelijk is om dampremmende folie te gebruiken. Omdat de isolatie van natuurlijke materialen wordt gemaakt, kan het water opnemen en geleidelijk ook weer afstoten. Dit heeft tot gevolg dat Métisse® bijdraagt aan een gezonder klimaat binnen het gebouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.